NADO CENTER

Zaloška cesta 167, 1000 Ljubljana

Pokličite nas

031 437 000

Rezervirajte termin

Dekompresijska terapija hrbtenice (DTH)

Dekompresijska terapija hrbtenice, za razliko od klasične fizikalne terapije, ki v večini primerov deluje samo na zmanjšanje simptomov, ima DTH prednost v uporabi, saj je usmerjena k zmanševanju vzrokov nastanka bolečin.

Beseda je, o učinkoviti neoperativni metodi reševanja problema bolečin v križu, ki se širi proti nogi, išiasu, bolečinami v vratni hrbtenici, glavobolu, vrtoglavici, šumih v ušesih, mravljincih vzdolž ruke in skolioze. V 85% slučajev dekompresijska terapija hrbtenice zmanjšuje potrebo po operacijskem posegu, za razliko od klasične fizikalne terapije, katera v večini primerov deluje le na zmanjšanje simptomov.

Bolezen hrbtenice danes pesti že vsako 10 osebo

Za to bolezenijo je na hrvaškem hospitaliziranih vsak leto tri miljone ljudi v Sloveniji 600 tisoč, kar nas uvršča v sam evropski vrh po obolenjih hrbtenice, ki drastično zmanjšuje delovno sposobnost in kvaliteto življenja. Danes so bolečine v hrbtu eden od najpogostejših razlogov obiska pri zdravniku in najpogostejši razlog izostanka z dela, vzroki bolečin pa so lahko različni, pogosto profesionalno pogojeni, bodisi kot posledica pretežno sedečega načina življenja ali intenzivne fizične aktivnoste. Bolezni hrbtenice, ne samo povzročajo velike zdravstvene težave, s seboj nosijo tudi veliko spremljajočih stroškov, ki so lahko prilično visoki : stroški bolniške, zdravljenja, operativnih posegov in rehabilitacije.

Preventiva še naprej najbolj pomembna

V preprečevanju nastanka težav vezanih na hrbtenico je preventiva še naprej najbolj pomembna – potrebno se je izogibati dvigovanju težkih bremen v pripognjenem položaju in daljšemu sedenju, medtem ko pravilna vaja in rekreativno ukvarjanje z športom lahko ugodno vpliva na stanje hrbtenice. Ko pa je problem že prisoten, je tu fizikalna terapija in njene metode s pomočjo katerih je mogoče zmanjšati bolečino oziroma se celo izogniti operaciji.

NADO koncept zdravljenja

Poliklinika Nado center zdravja je ozko specializirana za zdravljenje različnih oblik motenj hrbtenice. Ukvarjamo se s predoperativno, postoperativno in športno rehabilitacijo, poseben poudarek je na dekompresijski terapiji hrbtenice (DTH), katero smatramo bolj učinkovito od drugih načinov zdravljenja v fizikalni medicini in rehabilitaciji. V Sloveniji smo postavili prvi center za dekompresijsko terapijo hrbtenice(DTH) in sicer kot nov koncept NADO KONCEPT ZDRAVLJENJA v Ljubljani.

O nas

Naša vizija so srečni ljudje brez bolečin v hrbtenici in lokomotornega sistema.
Stremimo postati eden od vodečih centrov za neoperativno dekompresijsko zdravljenje hrbtenice (DTH) in skolioz na svetu.